Pagine

17/03/11

VIDEO Spectacol de la natură, de Ziua Îndrăgostiţilor: aurora boreală

Natura le-a facut îndragostitilor din Vesterålen, Norvegia, de Sf. Valentin, un cadou de neuitat: aurora boreala.

Desi sunt împreuna de aproximativ 4.5 miliarde de ani, Soarele si Pamântul înca par a avea o relatie electrica de-a dreptul, bazat pe un spectacol de lumini colorate, scrie National Geographic.

Atunci când Soarele trimite electroni si protoni catre scutul magnetic al Pamântului, iau nastere imagini care îti taie rasuflarea.

În timp ce înca sunt oarecum misterioase pentru majoritatea oamenilor, aurorele sunt de fapt fenomene destul de comune, care apar în mod regulat în emisferele de atât de Nord, cât si de Sud. Dar explozii solare mari care vizeaza Pamântul, pot face aurorele vizibile din mai multe regiuni.

Contextul actual al celei mai puternice explozii solare din ultimii patru ani face însa ca superbele “lumini ale nordului” sa poata fi vazute chiar si în Marea Britanie. În mod normal, ele sunt vizibile în Norvegia si Islanda, tari care au transformat deja fenomenul într-o atractie turistica.

FOTO: NATIONAL GEOGRAPHIC

Un fotograf a surprins imagini uimitoare a Luminilor Nordului, în Norvegia. Eirik Evjen si-a asezat aparatul pe vârful unui munte iar dupa opt ore se minuna de spectatocolul pe care-l avea pe camera sa.

VIDEO


View the original article here

Nessun commento:

Posta un commento