Pagine

23/03/11

Australienii au inventat berea care poate fi băută în spaţiu

Primul sortiment de bere realizat special pentru a putea fi baut în spatiu a fost fabricat, vineri, în Australia si poarta numele unei rachete.

O companie din Australia a fabricat, cu ajutorul unor oameni de stiinta si experti de la Centrul de Cercetare Saber Astronautics Australia, un nou sortiment de bere, destinat astronautilor. „În conditii de gravitatie zero, limba se umfla si, drept urmare, papilele gustative sunt scoase din uz, de aceea scopul nostru a fost sa cream o bautura care sa aduca placere chiar si în spatiul cosmic", a spus unul dintre creatorii berii Vostok, denumire luata de la prima racheta care a transportat un om în spatiu, informeaza adevarul.ro.

Conform celor care au produs berea, reteta are la baza ingredientele berii negre irlandeze, dar australienii au adus si unele modificari, precum reducerea saturatiei de dioxid de carbon, care a dus la o obtinerea unei arome foarte puternice.

Noua bautura a fost testata în conditii de gravitatie zero la bordul unui avion special, iar astronautii care vor consuma aceasta bere vor resimti efectul bauturii abia la întoarcerea pe Pamânt. Berea Vostok se poate achizitiona deja în Australia, iar un bax de sase sticle costa 20 de dolari australieni.


View the original article here

Nessun commento:

Posta un commento