Pagine

22/03/11

Sarkozy anunţă ofensiva împotriva Libiei: «Suntem gata să intervenim»

Dupa ce mai multe avioane Rafale au survolat astazi teritoriul Libiei în cadrul unei misiuni de recunoastere, presedintele Nicholas Sarkozy a anuntat ca fortele aeriene ale comunitatii internationale sunt pregatite sa intervina împotriva blindatelor lui Gaghaffi.

"Sub presedentia Frantei si a secretarului general al ONU, Liga Araba, UE, precum si reprentanti ai Statelor Unite si ai Canadei, am decis aplicarea rezolutiei Consiliului ONU cerând încetarea focului imediata.

Participantii au decis o actiune militara pentru ca rezolutia Consiliului de Securitate al ONU sa fie respectata. Am fost de acord ca fortele aeriene sa se impuna actiunilor fortelor lui Gaddafi asupra popoarelor libiene. Alte avioane franceze sunt gata sa intervina în cazul în care viata civililor este în pericol", a declarat presedintele Frantei conform realitatea.net.

Presedintele francez a afirmat însa ca "usa diplomatiei" se va redeschide daca agresiunile împotriva populatiei "vor înceta" în Libia. El i-a cerut, de asemenea, colonelului Kadhafi sa respecte "fara întârziere si fara rezerve" rezolutia ONU pentru a "evita ce este mai rau".

"E avertismentul trimis de toate statele participante la Summitul de azi. Popoarele arabe vor sa se elibereze de sclavia în care erau de mai multi ani. A aparut o speranta în inimile în viata celor care împartasesc democratia. Aceste popoare arabe au nevoie de sprijinul nostru, e de datoria noastra sa-i ajutam.

În Libia, populatia nu cere decât sa-si aleaga sigura destinul si acum e într-un pericol de moarte. Tara apartine libienilor. Nu vrem sa luam decizii îan numale lor. Violenta si teroarea nu-si au locul. Gaddafi ar trebui sa se supuna exigentelor impuse de rezolutia ONU", a mai spus presedintele Frantei.


View the original article here

Nessun commento:

Posta un commento