Pagine

16/03/11

Hane şi Tecău, învingători la Acapulco. Andrei Pavel: "Victoria lor ne dă speranţe în Argentina"

Perechea 100% româneasca, formata din Horia Tecau si Victor Hanescu, s-a impus în ultimul act al turneului de la Acapulco (Mexic) dotat cu premii în valoare de 1,1 milioane de dolari. Ultimul dublu românesc victorios într-un turneu ATP a fost Andrei Pavel /Gabi Trifu, în 1998, la Open-ul de la Bucuresti.

Horia si Victor i-au învins în finala pe brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares cu scorul de 6-1, 6-3, într-o partida care a durat mai putin de o ora.

Victoria este cu atât mai mare cu cât baietii nostri nu figureaza în ierarhia de dublu ATP, reusind sa treaca de jucatori mult mai bine cotati.

Astfel, ei au învins în sferturi pe favoritii numarul trei, Mark Knowles/Michal Mertinak (Bahamas/Slovacia), ambii aflati printre primii 30 în ierarhia mondiala de dublu, în semifinale de Travis Parrott si Filip Polasek (Statele Unite/Slovacia), care îi eliminasera pe principalii favoriti si numarul 1 mondial la dublu, fratii Bob si Mike Bryan, iar în finala de brazilienii Marcelo Melo/Bruno Soares aflati pe pozitia a 7-a în lume, la dublu.

Ultimul dublu românesc victorios într-un turneu ATP a fost  Andrei Pavel/Gabi Trifu, în 1998, la Open-ul de la Bucurest, iar ultima pereche tricolora care a reusit sa se impuna într-o finala a unui turneu de peste 1 milion de dolari a fost Ion Tiriac/Ilie Nastase. 

În urma acestui rezultat, românii ne dau mari sperante în ceea ce priveste meciul de dublu din partida cu Argentina din Cupa Davis, care va avea loc la finalul saptamânii viitoare.

"Nu poate decât sa ma bucure rezultatul lor si sa credem ca putem face o figura frumoasa în Argentina", a spus Andrei Pavel pentru "Adevarul".


View the original article here

Nessun commento:

Posta un commento