Pagine

16/12/10

Peste jumătate din populaţia UE este obeză, românii sunt cei mai slabi

România este tara europeana cu cei mai putini obezi. Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, mai mult de jumatate dintre cetatenii Uniunii Europene sunt supraponderali sau obezi, pe primul loc se afla Marea Britanie.

Expertii atrag atentia ca rata obezitatii s-a dublat în majoritatea tarilor europene în ultimii 20 de ani, informeaza BBC.

Britanicii stau cel mai prost când vine vorba de conditia fizica, studiul aratând ca 24,5% din ei au probleme de greutate. Marea Britanie este urmata de Irlanda (23%), Malta (22,3%), Islanda (20,1%) si Luxemburg (20%).

La polul opus se afla România (7,9%), Elvetia (8,1%), Italia (9,9%), Norvegia (10%) si Suedia (10,2%).

Potrivit expertilor Comisiei Europene, copiii trebuie încurajati sa aiba un stil de viata sanatos pentru a avea succes în lupta împotriva obezitatii. În prezent, unul din sapte copii din UE este supraponderal sau obez, iar numarul lor va creste.

De asemenea, studiul arata ca doar unul din cinci copii europeni face sport. Ceilalti au sanse mari sa aiba o sanatate subreda când vor ajunge adulti si risca sa sufere de boli de inima, diabet, forme de cancer, artrita, astm si chiar sa moara tineri, scrie ziare.com.


View the original article here

Nessun commento:

Posta un commento