Pagine

16/12/10

Handbal/ România, debut cu victorie la Europene

Nationala de handbal feminin a României a debutat marti, cu victorie, în grupa A, la Campionatul European din Danemarca si Norvegia, scor 30-26 (15-10), cu reprezentativa Spaniei.

Update 21.10: Radu Voina: ”Un pas important, dar atât”
”A fost un debut dificil pentru ambele echipe. Le felicit pe fetele noastre, este un pas important pentru noi dar ramâne doar atât. Peste 48 de ore avem un alt meci ?i trebuie sa încercam sa ne facem treaba pas cu pas.

Mai cite?te ?i:
Ga?u: ”E doar primul pas, mai avem ?apte pâna la aur”

Marcatoare:

România - Varzaru 9 goluri, Stanca 7, Neagu 4, Soit 3, Manea 2, Fiera 2, Elisei Ardean 1, Tivadar 1, Bradeanu 1.

Spania - Pena 6 goluri, Martin 5, Mangue 4, Pinedo 3, Begona Fernandez 2, Cuadrado 2, Aguilar 1, Beatriz Fernandez 1, Barno 1, Benzal 1.

Tot marti, al doilea meci din grupa A este programat, de la ora 21.45, între Danemarca si Serbia. Tricolorele vor juca urmatoarea partida în grupa A, joi, cu Danemarca (ora 21.45), iar ultima din aceasta faza, sâmbata, cu Serbia (19.45).

Primele trei echipe clasate se vor califica în faza grupelor principale, în care nu vor avea loc meciuri cu formatiile provenite din aceeasi grupa preliminara, contând însa rezultatele directe din acea faza, în clasamentul initial. Primele trei clasate din grupele A si B vor evolua în grupa principala I, iar primele trei clasate din grupele C si D, vor evolua în grupa principala II (la datele 13, 14, 15 si 16 decembrie). Din aceste doua grupe principale se vor decide semifinalistele, adica formatiile clasate pe primele doua locuri, care vor juca încrucisat, în 18 decembrie. Învinsele vor disputa finala mica, iar învingatoarele din semifinale, vor evolua pentru medaliile de aur, ambele meciuri fiind programate în 19 decembrie, ultima zi a CE.

Partidele din faza grupelor principale se vor juca la MCH Multiarena (Herning, Danemarca), respectiv la Hakons Hall (Lillehammer, Norvegia), în timp ce semifinalele, finalele si partidele de clasament final se vor derula în sala din Herning.

Echipa tarii noastre a obtinut cea mai buna clasare la CE din 2000, când a încheiat pe locul patru, turneul final gazduit chiar de România.

Primele trei clasate la CE din Danemarca si Norvegia obtin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.


View the original article here

Nessun commento:

Posta un commento